Keskoslasten perheillä on paljon yhteisiä kokemuksia jaettavana. Kevyt tarjoaa vertaistukea keskustelupalstan, jäsenille tarkoitetun Facebook-ryhmän Kevyt-yhdistyksen jäsenet, perhe- ja vertaistapaamisten sekä tukisähköpostin muodossa. Kevyen jäseneksi voit liittyä Liity jäseneksi-sivun kautta.

Hae omaa vertaistukijaa
Vertaistapaamisten järjestäminen
Keskustelupalsta raskaana olevile
Tutustu Vertaistaloon

Keskosvanhemmuus on monelle yllättävä ja traumaattinen kokemus, jossa epätietoisuus

tulevasta yhdistyy huoleen ja toivo rakentuu pieniin valon pilkahduksiin. Ympäröivä

maailma tuntuu jatkavan normaalia elämäänsä, kun keskosvanhemmat elävät

ihmeellisessä epätodellisuuden kuplassa. Helposti tuntuu siltä, ettei kukaan muu ymmärrä. Toinen keskosvanhempi ymmärtää.


Keskosvanhempien yhdistys Kevyt tarjoaa vertaistukea keskosvanhemmille kaikkiin elämänvaiheisiin, joihin keskosuus koskettaa: odotusaikaan, sairaala-aikaan, lapsen syntymän jälkeisiin tunnelmiin sekä myöhempiin elämänvaiheisiin, kuten koulun aloitukseen. 

Kevyen vertaistukijat ovat OLKA:n vertaistukivalmennuksen käyneitä keskosvanhempia. Vertaistukijat ohjaavat kuukausittain erilaisia vertaistukiryhmiä, jotka järjestetään etäyhteyksien avulla. Joka kuukausi on ryhmiä sairaalassa olevien keskosten, kotiutuneiden ja vauvakeskosten vanhemmille sekä odottajille, joilla on keskosuuden riski. Lisäksi järjestetään erilaisia teemaryhmiä, joissa käsitellään erilaisia aiheita. Teemaryhmien aiheita ovat mm. syömisen haasteet, motorinen kehitys sekä varhaiskasvatuksen ja koulunaloitus. Myös isille on järjestetty omia ryhmiä. Mukaan ovat tervetulleita kaikki keskosten vanhemmat. 

Vertaistukea tarjotaan myös henkilökohtaisesti puhelimitse, viestitellen ja sähköpostitse. Omaa vertaistukijaa voi pyytää osoitteesta: tuki@kevyt.net.

Vertaistuen tarjoaminen ei olisi mahdollista ilman meidän upeita ja ihania vapaaehtoisiamme. Sydämellinen kiitos siis kaikille teille!

Lisää tietoa ja vertaistukea osoitteessa: tuki@kevyt.net.