Vaateapua keskosille

posted in: Muuta ajankohtaista | 0

Ennenaikainen syntymä tulee usein yllätyksenä vanhemmille, eikä keskosuuteen ole ehtinyt valmistautua. Kotona saattaa olla valmiina vaatteita – täysiaikaisena syntyneelle vauvalle. Äitiyspakkauksen vaatteet ovat aivan liian isoja ja vaatekauppojen vauvanvaatekoot alkavat useimmiten koosta 50. Se tunne kun kierrät kauppoja ja yrität epätoivoisesti metsästää mahdollisimman pieniä vaatteita ja tulos on nolla. Nukenvaatteetkin ovat liian isoja keskoselle. Olemme koonneet alle muutamia ihania arjen enkeleitä, joilta saa tilattua vaatteita pienistä pienimmille. Jos tiedät muita toimijoita, joilta saa ostaa pieniä vaatteita, laita viestiä niin lisätään listalle!

Helmivarpaat vaateapu keskosille

Helmivarpaat on marraskuusta 2017 lähtien tarjonnut vaateapua keskosille. Marju Helmivarpaista kertoo toiminnasta näin: ”Ympäri Suomea ihanat leidit ompelevat ja neulovat pieniä vaatteita ryhmämme keskosvauvoille. Olemme tehneet itse kaavoja ja neuleohjeita, että vaatteet sitten olisivat oikeasti sopivia. Tarvikkeet jokainen tekijä ostaa itse ja ne ovat uusia. Haltijakummit (tekijät) lähettävät valmiit vaatteet kahdelle pakkaajalle, jotka sitten kokoavat paketin ja lähettävät sen vauvaperheeseen. Vaatteet ovat saajalle ilmaisia, mutta lähetyskulut tulee maksaa, noin 7,90 €.”

Helmivarpaiden vaatepakkaus sisältää vanu- ja neulepeiton, toukkapussin, trikoo- ja neulepipon, lapaset ja sukat, 4 bodya , 4 puolipotkaria, yöpuvun, tuttinauhan, ensilelun ja onnittelukortin. Pakkauksen voi tilata liittymällä Helmivarpaiden Facebook- ryhmään tai sähköpostitse sisasiisti.nieminen@gmail.com.
Helmivarpaat Facebookissa: https://www.facebook.com/groups/353313401762093/

NuppusPakkaus vaateapu keskosille

NuppusPakkaus on pieni vaateapu keskosen tai pienikokoisen vauvan perheelle helpottamaan elämän alkumetreillä. NuppusPakkaus – ryhmä aloitti toimintansa toukokuussa 2020 ja ensimmäiset pakkaukset lähtivät perheille kesäkuun lopussa. Perustaja Sinikka Saarela sanoo oman kokemuksen olleen sysäys aloittaa uusi projekti: ”Tyttäreni synnytti pienen keskospojan ja se sai minut ajattelemaan näiden lasten avuntarvetta. Kun näin tyttäreni keskospojan ja seurasin todella läheltä heidän alkumetrejänsä niin en enää voinut istua tekemättä mitään”, Sinikka kertoo NuppusPakkauksen synnystä. NuppusPakkaus toimii vapaaehtoisten ompelijoiden, neulojien, pakkaajien ja järjestäjien voimin.

NuppusPakkaus sisältää lahjoituskankaista ja -langoista tehtyjä mm. bodeja, housuja, haalarit, pipoja, tumppuja, sukat ja lapaset, turvalonkeron sekä peiton. Jokainen pakkaus on ainutlaatuinen ja sisältö voi vaihdella tarjonnan mukaan.

NuppusPakkaus Facebookissa: https://www.facebook.com/groups/278532956863489/
Tilauslomake ja lisätietoja pakkauksesta: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc916X3Ezyi80QO36Q4Y54aX3sch_tbCIC1ACB72NJ9Cvm6qg/viewform

Carinca kierto-tuotteet ja vuokrattava HeiCa-pakkaus

Carita Carincan ompelimosta kertoo toiminnan alkamisesta näin: ”Carincan toiminta on alkanut vuonna 2013 kun odotin kuopustani. Meidän päätyömme on korjausompelussa ja alihankintaompelussa. Lisäksi haluamme myymälässämme tarjota uusien vaatteiden rinnalle ekologisemman vaihtoehdon ja myynnissä on pieniä vauvan vaatteita, jotka ovat jo olleet käytettyjä. Näistä puhumme, että ovat kierto-tuotteita.” Keskosvaatteista Carita kertoo näin: ”Ajatus lähti aikoinaan siitä, kun suvussamme on muutama pikkuisena syntynyt vauva ja me osaamme ommella ja aina jää pieniä paloja kankaita, joita voimme hyödyntää näissä pienissä vaatteissa. Eikä tule niin paljon hävikkiä kankaissa vaan yritämme myös tällä tavalla olla ekologisia ompelimossamme. ”

Carincan keskosille tarkoitettuja vuokrattavia Heica-pakkauksia on saatavilla alkaen koosta 40 cm-62cm. Tarvittaessa yritys tekee myös erikoistilauksia. Heica-pakkauksesta, sen sisällöstä ja tilauksesta voit lukea täältä: https://www.carinca.net/heica-pakkaukset/

Untuvapakkaus

”Untuvapakkaus on kesällä 2017 syntynyt idea pienestä uniikista vaatepakkauksesta, jolla tarjoamme vaateapua keskosvauvaperheille. Kun perheeseen syntyy keskosvauva, se tapahtuu usein yllättäen. Kaikki mahdolliset ennalta hankitut vauvan vaatteet ovat liian suuria ja keskoslapsen vanhempien voimavarat, eivät välttämättä riitä etsimään riittävän pieniä vaatteita joiden saatavuus voi olla haastavaa” kertoo Untuvapakkauksen väki.

Yhteen pakkaukseen pyritään kokoamaan bodyja, housuja, potkupuku, nuppupeitto, turvalonkero, pipoja, villamyssyjä, tumppuja ja töppösiä. Lisäksi pakkauksiin sisällytetään oheistarpeita vaihtelevasti lahjoitusten mukaan. Jokainen pakkaus on uniikki ja sisältö voi vaihdella vaatetilanteesta johtuen. Pakkauksissa huomioidaan tarvittaessa myös mahdolliset  erityistarpeet.  Valikoimassa on pakkaukset tytöille sekä pojille. Kokoluokat ovat 40cm tai 44cm, pienempiä vaatteitakin saa tarpeen mukaan.  Myös täysiaikaiselle vauvalle on mahdollista saada untuvapakkaus, mikäli hän on hyvin pienikokoinen. 
Lisätietoa Untuvapakkauksen toiminnasta tilauksesta löytyy osoitteesta: https://untuvapakkaus7.webnode.fi/