Sijainti: Pääsivu / Tietoa / Keskoslasten päivä 2016

Keskoslasten päivä 2016

Keskoslasten päivä on vuosittain 17.11. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa keskosuudesta ja kiinnittää huomiota siihen, että maailmassa jopa joka kymmenes lapsi syntyy keskosena.

Kuopion päätapahtuma

Kuopion tapahtuman järjestivät yhteistyössä KYSin vauvateho, Kevyt ja Suomen Neonataalihoitajat ry. Illalla paikalla oli noin 80 osallistujaa. Ohjelmassa oli muun muassa keskosina syntyneiden kaksostyttöjen koskettava musiikkiesitys sekä vastasyntyneiden teho-osaston osastonhoitaja Helena Sarnolan, ylilääkäri Ulla Sankilammen ja apulaisosastonhoitaja Mila Hildenin puheenvuorot. Vanhempien näkökulmaa kertoi Sanna Höyhtyä ja Kevyen terveiset toi puheenjohtaja Heli Kauppinen. Yhteistä musisointia järjesti konservatorion vauvamusa. Samalla kun vanhemmat kuuntelevat puheenvuoroja, lapsille on järjestetty ravintolan kabinetissa askartelua sekä musisointia. Ohjelman jälkeen kiinnostuneilla oli mahdollisuus tutustua reilun vuoden käytössä olleeseen vastasyntyneiden teho-osastoon

Osastolla olevat perheet kahvittelevat jo päivällä - kakut heille lahjoittivat Kahvila Aurora Suonenjoelta ja Juuson perhe Rautalammilta. Iltatilaisuuden ihanan mansikkakakun lahjoitti Trube

Tapahtumassa järjestettiin hyvän mielen arpajaiset kaikkien paikallaolleiden kesken- mukana tukemassa olivat  Royal ravintolat, Intersport Mikkeli, Savon tuontikukka /Lepola, SHT-tukku Kuopio, KYS Kaunis Veera ja Confetti Kuopio

 Kuopiossa violettia valoa hohtivat KYSin Kaarisairaala, Kuopion kaupunginteatteri sekä Matkuksen ostoskeskus. 

 Lämmin kiitos kaikille osallistujille, järjestäjille ja yhteistyökumppaneille!

     

Kuopion päätapahtuman ohjelmaa. Kuvat Heli Kauppinen.

Keskoslasten päivän tapahtumat eri puolilla Suomea

Helsingissä järjestettiin violetti valaistuskulkue Töölönlahden ympäri klo 18 alkaen. Kulkueen aikana ehdittiin myös vaihtaa kuulumisia.

Helsingin valokulkueen tunnelmia. Kuva Katriina Pasanen.

Mikkelissä puolestaan 30-40 hengen violetti valokulkue lähti sataman leikkipuiston luota klo 18 kävellen kohti Kirkkopuistoa. Valokulkueen saavuttua Kirkkopuistoon tarjolla oli lämmintä glögiä ja pipareita sekä yhteinen liikuntahetki ja tietoa keskosuudesta. Liikuntatuokion ohjaajana oli ammattitanssija, tanssin opettaja Anastasia Soupios. Tapahtumaa tukivat Kasiforest oy, Ramin Konditoria, Kotileipomo Siiskonen ja TOOLS Mikkeli.

Porissa maailman keskoslasten päivänä järjestettiin tapahtuma keskoslapsiperheille Lasten- ja naistentalon leikkipihalla. Ohjelmassa oli muun muassa yhteisleikkiä, hiustenlaittoa, potkumopoilua, ongintaa, pullaa, mehua ja hattaraa. Osa perheistä kävi vierailulla Vastasyntyneiden teho-ja valvontayksikössä ja vei samalla postereita, joissa oli kuvia ja pieni kuvaus posterin tehneen vanhempien keskosesta.

  

Kuvia Porin tapahtumasta. Kuvaaja Mikko Kiviranta.

Jyväskylässä oli tunnelmallisen hyvän tuulen tapahtuman NNKYn juhlasalissa. Tapahtumassa  palkittiin osaston ylilääkäri Ole Andersen työstään keskosten hyväksi. Palkinnon luovuttivat Hätähousujen vapaaehtoiset Salla Hinkkanen ja Jenni Alatalo.Ohjelmassa oli muun muassa pop up -kuvaushetki perheen pienimmille, askartelua, arpajaiset, kahvitarjoilu ja kynttiläseremonia.

  

Kuvia Jyväskylästä MLL Hätähousujen järjestämästä tapahtumasta. Kuvaaja Miia Korhonen.

Hyvinkäällä järjestettiin Kevyt kahvittelutuokio Hyvinkään Coffee Housessa. Kahvilassa oli nähtävillä keskosuudesta kertova valokuvanäyttely. Illalla startattiin kimppalenkille Usminjärven uimarannalta Kevyelle kympille ja kakskymppiselle, joista 10 km lenkki oli suunnattu kävelijöille ja 20 km juoksijoille.

Keskoslasten päivän valaistuskampanja

Keskoslasten päivänä merkittäviä rakennuksia valaistaan myös päivän teemavärin mukaan violetiksi. Tänä vuonna valaistuskampanjassa ovat mukana muun muassa

  • Finlandia-talo, Helsinki
  • Lahden energia, Lahti (radiomastojen valaisu)
  • Vanha kaivos, Outokumpu
  • KYSin Kaarisairaalan, Kuopion kaupunginteatteri ja Matkuksen ostoskeskus, Kuopio
  • Kirkkopuistoon rakennettava valoteos "Pallot", Mikkeli
  • Vesitorni, Pori
  • Jyväskylän kaupunginteatteri, Jyväskylä
     

   

Kuvat vasemmalta oikealle: Radiomastot Lahdessa, kuvaaja Antti Mikkola. Jyväskylän kaupunginteatteri, kuvaaja Jenny Piik. Porin vesitorni, kuvaaja Mikko Kiviranta. KYS Kaarisairaala, kuvaaja Heli Kauppinen.

Linkkejä keskoslasten päivästä tehtyihin juttuihin löydät täältä.

Oletko kiinnostunut tekemään juttua Keskoslasten päivästä? Laita viestiä osoitteeseen pj@kevyt.net.

 

Kuopion päätapahtuman tukijana Trube

 

Trube png