Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Violetti valaistustempaus keskoslasten päivän kunniaksi

Violetti valaistustempaus keskoslasten päivän kunniaksi

Maailmanlaajuista keskoslasten päivää juhlistetaan maanantaina 17.11. eri puolilla Suomea valaisemalla maamerkkejä violetiksi.

 

Lahti Energia valaisee Lahden radiomastot ja Kuopion kaupunginteatteri oman julkisivunsa. Mikkelissä valaistaan kaupunkikeskustan maamerkkinä tunnettu viljasiilo. Turussa valaistaan Bright Finlandin tarjoaman valaisutekniikan avulla historiallinen ja kaunis VPK:n talo. 

                                    

Violetti valaistustempaus on jo maailmalla tuttu, kohteita on lukuisia aina Empire State Buildingista lähtien. Tempauksen tarkoituksena on lisätä tietoa keskosuudesta ja kiinnittää huomiota siihen, että maailmassa jopa joka kymmenes lapsi syntyy keskosena. Suomessa tempaus järjestetään nyt toista kertaa ja sen takana ovat yhteistyössä valtakunnallinen Keskosvanhempien yhdistys Kevyt,  MLL:n Jyväskylän yhdistys sekä MLL:n Turun keskosperheet ry.

 

Maailman keskoslasten päivää vietetään 17.11. Päivä on omistettu kaikille lapsille, jotka ovat syntyneet joko liian aikaisin tai liian pieninä. Suomessa päivän päätapahtuma järjestetään Tampereella Kevyen ja Suomen Neonataalihoitajat ry:n yhteistyönä. Turussa MLL:n Turun keskosperheet ry tarjoaa VPK:n talon edustalla glögiä klo 18-21 ja samalla on mahdollisuus keskustella paikallisyhdistyksen edustajien kanssa ja saada tietoa keskosuudesta.

 

Lisätietoja:

Kevyt: Heli Kauppinen, heli.kauppinen@kevyt.net, p. 0445664579

MLL Turun keskosperheet: 
Anne-Mari Söderdahl, amsoderdahl@gmail.com, p. 044 357 7977

Navigointi