Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Valaistustalkoot Suomessa keskoslasten päivänä

Valaistustalkoot Suomessa keskoslasten päivänä

Kevyt-yhdistyksen jäsenet ja kaikki aiheesta kiinnostuneet,aktiiviset yksityishenkilöt kutsutaan mukaan valaistustalkoiden järjestämiseen! Ideana on saada näkyviä kohteita loistamaan violetiksi valaistuna maailmanlaajuisena keskoslasten päivänä eli maanantaina 17. marraskuuta.


Tempaus ovat maailmalla jo tuttu, esimerkiksi osoitteesta https://www.facebook.com/WorldPrematurityDay kuvista löydät upeita aiheeseen liittyviä esimerkkejä aina Empire State Buildingista lähtien. 

Suomessa tempaistiin viime vuonna ensimmäisen kerran ja valaistiin Jyväskylän Kaupunginteatteri. Tänä vuonna tarkoitus olisi laajentaa tempausta ainakin Suomen suurimpiin kaupunkeihin ja löytää niistä yksi valaistava kohde ­ rakennus, suihkulähde, silta, maamerkki...

Tarkoituksena on lisätä tietoutta keskosuudesta ja kiinnittää huomiota siihen, että maailmassa jopa joka kymmenes lapsi syntyy keskosena.

Innostuitko? Saitko idean oman paikkakuntasi näkyvän kohteen valaisusta? Otahan yhteys Sallaan tai Heliin, jotka auttavat koordinoinnissa omalla paikkakunnallasi. Tähän mennessä mukaan on saatu muun muassa Lahti Energia Lahden radiomastojen valaisun merkeissä. Turussa valaistaan Bright Finlandin tarjoaman valaisutekniikan avulla historiallinen ja kaunis Turun VPK:n talo. Taustalla vaikuttavat yhteistyössä Kevyt, MLL:n Jyväskylän yhdistys sekä MLL:n Turun keskosperheet ry.

Voit osallistua myös ottamalla kuvan tuona päivänä valaistusta kohteesta ja jakamalla sitä sosiaalisessa mediassa – ja tietenkin lähettämällä sen meille!

Salla Hinkkanen
040 541 8597
salla.hinkkanen (ät) gmail.com

Heli Kauppinen
heli.kauppinen (ät) kevyt.net

Navigointi