Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tule mukaan valaistustalkoisiin!

Tule mukaan valaistustalkoisiin!

Kevyt-yhdistyksen jäsenet ja kaikki aiheesta kiinnostuneet, aktiiviset yksityishenkilöt sekä yritykset ja organisaatiot kutsutaan mukaan valaistustalkoiden järjestämiseen! Ideana on saada näkyviä kohteita loistamaan violetiksi valaistuna maailmanlaajuisena keskoslasten päivänä eli 17. marraskuuta.

 

Tempaus ovat maailmalla jo tuttu, esimerkiksi osoitteesta https://www.facebook.com/WorldPrematurityDay kuvista löydät upeita aiheeseen liittyviä esimerkkejä aina Empire State Buildingista lähtien. 

Suomessa on tempaistu jo kahtena vuonna: keskoslasten päivänä 2013 valaistiin Jyväskylän Kaupunginteatteri ja viime vuonna Lahti Energia oli mukana Lahden radiomastojen valaisun merkeissä,  Bright Finlandin tarjoaman valaisutekniikan avulla valaistiin historiallinen ja kaunis Turun VPK:n talo, Mikkelin kaupungin tuella Mikkelin keskustan "maamerkki", viljasiilot, ja Kuopion kaupunginteatterin yhteistyöllä teatterirakennus. Tempaukset ovat organisoineet yhteistyössä Kevyt, MLL:n Jyväskylän yhdistys sekä MLL:n Turun keskosperheet ry.

Tänä vuonna tarkoitus olisi laajentaa tempausta edelleen ainakin Suomen suurimpiin kaupunkeihin ja löytää niistä yksi valaistava kohde rakennus, suihkulähde, silta, maamerkki...

Tarkoituksena on lisätä tietoutta keskosuudesta ja kiinnittää huomiota siihen, että maailmassa jopa joka kymmenes lapsi syntyy keskosena. Lisäksi valaistuksen tarjoava taho saa tietenkin näkyvyyttä itselleen, kun kuvia jaetaan sosiaalisessa mediassa ympäri maailman.

Innostuitko? Saitko idean oman paikkakuntasi näkyvän kohteen valaisusta? Toimi nopeasti: Ota yhteys Kevyen hallitukseen (kevyt@kevyt.net) ja kerromme lisää. 

Kiitos yhteistyöstä jo ennakkoon!

Navigointi