Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Keskoslasten päivää vietetään tiistaina eri puolilla Suomea

Keskoslasten päivää vietetään tiistaina eri puolilla Suomea

Maailmanlaajuista keskoslasten päivää juhlistetaan tiistaina 17.11.  eri puolilla Suomea valaisemalla maamerkkejä violetiksi. Tänä vuonna Turussa nähdään erityisen upea valaistus keskoslasten päivän kunniaksi:  Turku Energia ja Turun kaupunki juhlistavat päivää valaisemalla Aurajoen yli kulkevan Kirjastosillan violetilla värillä ja lisäksi Logomo ja Perhetalo Heideken juhlistavat päivää violetilla valaistuksella. Lahti Energia valaisee Lahden radiomastot ja Jyväskylässä valaistaan ns. Rakentajantalo kaupungin kekustassa. Porissa violettia valoa loistaa kauppakeskus Bepopin kauppakäytävä. Outokummun kaupunki lähtee mukaan valaistustalkoisiin valaisemalla Vanhan kaivostornin violetiksi. Eri puolilla maailmaa valaistaan lukuisia kuuluisia rakennuksia ja muita kohteita.

Tempauksen tarkoituksena on lisätä tietoa keskosuudesta ja kiinnittää huomiota siihen, että maailmassa jopa joka kymmenes lapsi syntyy keskosena. Suomessa tempaus järjestetään nyt kolmatta kertaa ja sen takana ovat yhteistyössä valtakunnallinen keskosvanhempien yhdistys Kevyt,  MLL:n Turun keskosperheet ry, MLL:n Satakunnan piiri ja MLL:n Jyväskylän yhdistys.

Valtakunnallinen päätapahtuma Turussa

Maailman keskoslasten päivä on omistettu kaikille lapsille, jotka ovat syntyneet joko liian aikaisin tai liian pieninä. Valtakunnallinen päätapahtuma järjestetään Turussa MLL:n Turun keskosperheet ry:n ja ja Suomen Neonataalihoitajat ry:n yhteistyönä. Perhetalo Heidekenilla järjestettävässä tapahtumassa on useita ajankohtaisia luentoja keskosuudesta, muun muassa Suomen ensimmäisestä perhehuonemallisesta sairaalasta, Vanhemmat Vahvasti Mukaan -toimintamallista sekä keskosten syömisen oppimisen vaiheista ja ongelmista.

Keskosvanhempien yhdistys Kevyt puolestaan järjestää valaistuskulkueen Helsingissä Töölönlahden ympäri. Kokoontuminen on klo 18 oopperatalon amfiteatterin luona. Osallistujia pyydetään ottamaan mukaan omat violetit tai valkoiset valaisimet (esimerkiksi taskulamput) ja teeman värisiä eli violetteja asusteita.

Porissa on yleisölle avoin tapahtuma kauppakeskus Bepopissa sekä kutsuvierastilaisuus sairaalalla. Jyväskylässä keskoslasten päivän juhlaa vietetään NNKY:n salissa. Ohjelmassa luvassa mm. lasten musiikkiesityksiä, askartelua ja kasvomaalausta sekä keskustelua ja tietoiskuja keskosuudesta.

Lisätietoja:

 

Turun tapahtuma: http://turunkeskosperheet.mll.fi/

Helsingin tapahtuma:     https://www.facebook.com/events/459750340883992/

Jyväskylän tapahtuma:          https://www.facebook.com/events/158406374508122/

Porin tapahtuma: https://www.facebook.com/Keskoslasten-P%C3%A4iv%C3%A4-2015-Pori-519869368187084/?fref=ts&hc_location=ufi

Yleistiedot teemapäivästä sekä kyselyt haastateltavista keskosperheistä eri puolelta Suomea: keskosvanhempien yhdistys Kevyt, Outi Hytönen, etunimi.sukunimi@kevyt.net,  tai Heli Kauppinen, etunimi.sukunimi@kevyt.net, p. 0445664579

 

Navigointi