Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Hätähousut muistavat tuoreita vanhempia Jyväskylässä

Hätähousut muistavat tuoreita vanhempia Jyväskylässä

Keski-Suomen keskussairaalan lastenosasto 3 hoidossa olevien lasten vanhemmille ja henkilökunnalle tarjotaan harvinainen mahdollisuuden taukoon keskelle sairaalan arkea. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Jyväskylän yhdistyksen alaisuudessa toimiva keskosperheiden vertaistukiryhmä Hätähousut lahjoittaa sunnuntaina 17.11. kansainvälisen keskoslasten päivän kunniaksi kahvilipukkeet Keskussairaalan kahvio Paussiin vastasyntyneiden teho-osastolla lapsiaan hoivaaville vanhemmille ja osaston henkilökunnalle.

- Me tiedämme kuinka raskasta arki sairaalassa lastaan hoitavalle vanhemmalle välillä on. Tällä pienellä eleellä haluamme muistaa näitä äitejä ja isejä, ja tarjota pienen hengähdystauon. Monesti sairaala-aikana vertaistuen tarve on olemassa, mutta sen toteutuminen hankalaa, koska oman lapsen luota ei välttämättä haluta poistua. Ehkäpä kahville voisi pyytää mukaan sen naapurihuoneen äidin jonka kanssa ei oikein muuten ole vielä päässyt juttuun. Kerromme samalla henkilökunnalle että muistamme heidän arvokkaan työnsä vielä vuosienkin jälkeen, sanoo Jenny Piik, MLL Jyväskylän vertaisryhmä Hätähousujen jäsen.

Keskoslasten päivää vietetään 17.11. maailmanlaajuisesti erilaisten tapahtumien muodossa. Yksi näkyvimmistä huomioinneista on erilaisten kohteiden (mm. Empire State Building) valaisu violetiksi, joka on päivän väri. Tarkoituksena on herättää huomiota tärkeän asian puolesta. Tänä vuonna Jyväskylän Kaupunginteatteri haluaa auttaa Hätähousuja valaisemalla rakennuksensa 17.11. keskoslasten päivän kunniaksi violetiksi! Tämä on luultavasti ensimmäinen valaistu kohde päivän kunniaksi Suomessa.

MLL Jyväskylän Hätähousut ja Kevyt järjestivät viime vuonna yhteisen keskoslasten päivän perhetapahtuman ja toimivat tiiviisti yhteistyössä myös tänä vuonna.

Navigointi